Bil-import - Fakta och information om Bil-importPris på bilar för import i alla länder

Priserna på bilar variera en hel del mellan länderna och det finns olika sätt att hitta riktpriserna. Lättaste sättet att hitta priserna är via den prisjämförelse som EU-kommissionen gör regelbundet.

En kort sammanställning över prisjämförelsen i alla EU-länder och för mängder med bilar hittar du här:
Prisjämförelse på bilar i EU

Pris på importerade bilar

Bilpriset i Tyskland och framförallt i USA är betydligt lägre än i Sverige vilket gör det intressant att importera en bil även om bilimport tar en del tid i anspråk.

Bilpriser i Tyskland

Den svenska kronan har blivit starkare de senaste åren i förhållande till euron vilket inneburit att bilpriserna i Tyskland har sjunkit med 10% och var redan tidigare låga. Detta gör de ännu mer intressant att importera bilar från Tyskland.

Annonserade priser i Tyskland

Även om priserna i Tyskland är betydligt lägre än i Sverige på begagnade bilar så går det att pruta omkring 10% mot utgångspriset. Det är ofta bättre att pruta per telefon innan ni kommer ner eftersom då har ni inte så mycket att sätta emot.

Bilpriser i USA

Bilpriserna i USA har alltid, oavsett dollarkurs varit lägre än i Sverige. USA är de land man kan hitta de billigaste bilarna i, framförallt om de är ett par år gamla.

Att köpa en helt ny bil i USA kanske inte är lika lönsamt eftersom det tillkommer en hel del kostnader för en bilhandlare som ska exportera nya bilar och då kan det vara bättre att köpa en bil som är någon vecka gammal istället. Detta kan ordnas via vissa bilmäklare som köper den nya bilen åt dig och sedan säljer bilen vidare till den som tänkt att importera bilen.

Annonserade priser i USA

Den annonserade priserna i USA är alltid utan moms och det går oftast att pruta. Om du har ett absolut krav på att köpa en viss bil är det dock svårare att pruta.